Press "Enter" to skip to content

Barcelona 2022-23 seizoen third shirt

Nike en FC Barcelona hebben het nieuwe tweede uitshirt van het team voor het seizoen 2022-23 onthuld.

In tegenstelling tot vorig seizoen zal het tweede uitshirt niet langer beperkt blijven tot Europese wedstrijden, maar afwisselend met het thuis- en uitshirt worden gebruikt in verschillende competities. Het ontwerp wijkt ook radicaal af van het vorige shirt. In plaats van de klassieke strepen is het shirt in lichtgrijs geschilderd met een groot rood en blauw kruis op de borst. Deze breuk met de norm betekent een breuk met de traditionele Barça-streepstijl.

De betrokkenheid van de club bij de samenleving wordt ook weerspiegeld in het ontwerp van het goedkope voetbalshirts door het benadrukken van het Sint-Joriskruis. In 2022 is het 30 jaar geleden dat FC Barcelona het Sint-Joriskruis kreeg uitgereikt door de Catalaanse regering als erkenning van haar bijdrage aan het welzijn van de samenleving, haar leidende rol bij de promotie van sport en haar waarden met betrekking tot sport, burgerzin en solidariteit, een eer die Barça uniek heeft gemaakt in de sportwereld. uniek in de sportwereld.

Deze waarden komen ook tot uiting in de wijze waarop het shirt wordt gepresenteerd. Niet alleen de spelers van het eerste team van de mannen- en vrouwenvoetbalploeg onthullen het nieuwe shirt, maar voor het eerst wordt ook het Barça Foundation for the Mentally Disabled team, dat diversiteit vertegenwoordigt en uit jongens en meisjes bestaat, gepresenteerd, met name in de LaLiga Genuine Santander, de landelijke competitie voor spelers met een verstandelijke beperking, waarin zij sinds vorig seizoen spelen.

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *